Dit is geen geldig exemplaar van Windows

Dit wil meestal zeggen dat je geen officiëele versie hebt van  Windows op Uw computer. Normaal heb je bij de aankoop van Uw computer een Windows CD gekregen met bijhorende key.

Indien dit niet het geval is, dan hebt U 9/10 een ileigale versie van Microsoft Windows  op Uw PC staan.

 

Het Microsoft WGA-programma
Microsoft startte in de zomer van 2006 met het WGA-programma om het illegale gebruik van Windows tegen te gaan. Al snel waren er allerlei workarounds en hacks voor handen. Daarmee was het mogelijk om WGA om de tuin te leiden en je dus toch updates en andere downloads kon verkrijgen.

Volgens Microsoft zijn er in Nederland 4,5 miljoen exemplaren van Microsoft Windows XP gecontroleerd met het WGA-project. 28 procent daarvan, ongeveer 1,3 miljoen stuks, zijn niet legitiem (lees illegaal).


De nieuwste WGA-update
Wie de automatische update-functie in XP gebruikt of naar de Windows Update-site gaat, krijgt sinds 30 mei 2006 de volgende essensiele updates aangeboden: Melding van Windows Genuine Advantage en een nieuwe versie van het Hulpprogramma voor Windows Genuine Advantage-validatie. In vakjargon staan deze updates bekend als KB905474 en KB892130.

Na de installatie van deze updates en herstart van je pc krijg je de volgende melding bij het opstarten.

�Dit systeem heeft onlangs een update van Microsoft ontvangen.

Door de update wordt bij het aanmelden deze waarschuwing weergegeven en ontvangt u een herinnering als u op uw systeem geen geldig exemplaar van Microsoft Windows wordt uitgevoerd. Als u een melding ontvangt, wordt u de mogelijkheid geboden het probleem te verhelpen.

Alleen klanten met een geldig exemplaar van Windows komen in aanmerking voor productondersteuning van Microsoft en kunnen beveiligingsupdates en ander nieuwe functies selecteren.

Ga voor meer informatie naar http://www.microsoft.com/genuine.

Bovendien verschijnt er rechtsonder in beeld de onderstaande afbeelding:

Verder krijg je de gelegenheid om alsnog een legale versie aan te schaffen.

Wie dat allemaal negeert en Windows verder opstart, krijgt toch nog regelmatig een herinnering dat Windows niet legitiem is. Dat gebeurt met deze ballon:

Een aantal feiten over het huidige WGA-programma:

– De WGA-melding is optioneel (KB905474). Je hoeft het dus niet te installeren; – Beveiligingsupdates blijven vooralsnog ook bij een illegale versie te downloaden; – De functionaliteit of werking van Windows XP blijft verder – ook als er is geconstateerd dat je een illegale exemplaar hebt – onaangetast; – Wie Melding van Windows Genuine Advantage (KB905474) heeft geïnstalleerd, kan deze niet meer verwijderen. Hetzelfde geldt voor het Hulpprogramma voor Windows Genuine Advantage-validatie (KB 892130).

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.