McAfee update doet Windows XP crashen

De Amerikaanse internetbeveiliger McAfee heeft met een update van antivirussoftware wereldwijd tienduizenden computers, die draaien op Windows XP, in de war gebracht.
In België zouden in de bedrijven alleen 55.000 computers de bewuste update hebben binnengehaald. De problemen doen zich voor op de pc’s en werkstations met het besturingssysteem Windows XP.

We raden u daarom aan om de DAT5959-update van McAfee te downloaden. Wie zijn computer sinds gisteren nog niet opstartte, zet de internetverbinding best uit als hij zijn computer aanzet. Een rechtermuisklik op het schildicoon van McAfee onderaan rechts toont onder ‘Information’ welke update het laatst werd binnengehaald.

Wie DAT5957 of lager ziet staan, zit safe. De internetverbinding kan dan weer aan. Staat DAT5958 toch al om de computer, dat moet die eraf gehaald en vervangen worden door DAT5959 (op de site van McAfee). McAfee heeft de bewuste update DAT5958 ondertussen van zijn site verwijderd en een nieuwe versie (DAT5959) online gezet.
Volgens het bedrijf zou minder dan een halve procent van zijn particuliere en zakelijk klanten geraakt zijn door het probleem.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.