Mogelijke problemen met Intel Sandy Bridge platform en Intel P67- en H67 chipsets

Mogelijke problemen met Intel Sandy Bridge platform en Intel P67- en H67 chipsets
Op zondag 9 januari lanceerde Intel het nieuwe Sandy Bridge platform. Deze lancering van de nieuwe, en tweede generatie van de Intel Core serie processoren viel samen met de lancering van nieuwe moederborden die voorzien zijn van de Intel P67- en Intel H67-chipsets.

Maandag 31 januari heeft Intel bekend gemaakt dat er een ontwerpfout in bovenstaande chipsets ontdekt is, die in sommige gevallen voor problemen kunnen zorgen. De problemen kunnen optreden wanneer er een SATA-apparaat, bijvoorbeed een harde schijf of DVD±brander op SATA-poort 2 t/m 5 wordt aangesloten. Wanneer er alleen apparaten op SATA-poort 0 en 1 zijn aangesloten zullen er geen problemen optreden.
De problemen kunnen optreden bij alle merken moederborden, pc’s en notebooks, voorzien van een Intel P67- en Intel H67-chipset en heeft alleen betrekking op het moederbord, niet op de zogenaamde “Sandy Bridge” processoren uit de Intel Core i3-, i5- of i7-serie.

Intel werkt aan een oplossing voor het probleem en zal op termijn alle moederborden via de verkooppunten omruilen. Omdat het een wereldwijd probleem is laat deze oplossing vermoedelijk nog even op zich wachten.

Wat kunt u nu doen als u een pc of moederbord met bovenstaand probleem heeft?
Het probleem doet zich voor op SATA300-poort 2 t/m 5. CRS adviseert deze poorten te vermijden, totdat er een oplossing beschikbaar is. Zolang u het gebruik beperkt tot poorten 0 en 1, kunt u uw pc namelijk zonder enig probleem blijven gebruiken.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.